Hoe word je rijk – Wat heb je nodig om te slagen?

money
© Cottonbro via Pexels

Hoe word je rijk? Aangenomen dat het vanuit financieel oogpunt is, is het helemaal niet moeilijk. Er zijn een paar stappen die je zou moeten volgen om rijk te worden.

In dit artikel vertel ik je wat de basis is, die je nodig hebt om rijk te worden.

Lees ook: Hoe word je rijk – 3 bronnen van inkomen om rijk te worden

Hoe word je rijk?

Veel mensen voelen zich aangetrokken door het idee ooit (financieel) rijk te worden. Om alles te kunnen kopen wat op de wensenlijst staat. Of misschien wil je meer financiële zekerheid; geen zorgen over hoe je je maandelijkse lasten gaat betalen. Hoe je erin slaagt het doel van rijk worden te bereiken, kan echter een harde noot zijn om te kraken. 

Er zijn veel mogelijke manieren om financiële rijkdom te verkrijgen. De meest realistische manier is door je geld voor een lange tijd te sparen en te investeren. 

Om rijk te worden zonder te hoeven wachten tot je (bijna) aan het eind van je leven bent, moet je proberen om een ​​zo hoog mogelijk inkomen te krijgen en vervolgens een relatief groot deel van het geld dat je elke maand verdient sparen. 

Om rijk te worden is het ook een goed idee om het salaris uit je (hoofd) baan te combineren met meerdere inkomstenbronnen, een side hustle

Wat is er nodig om te slagen?

Het doel om rijk te worden kan voor de meeste mensen behoorlijk moeilijk zijn om te bereiken. Dit hangt natuurlijk ook af van hoeveel geld je nodig hebt om je eigen definitie van ‘rijk’ te bereiken. 

Hoeveel geld je al hebt, is ook een belangrijke factor als het gaat om hoe moeilijk het zal zijn en hoe lang het duurt om rijk te worden. Maar in de regel kost het voor de meeste mensen behoorlijk wat jaren van hard werken en discipline om op een dag financiële rijk te worden. 

Het is belangrijk om hard te werken om je inkomen te verhogen, zodat je elke maand een groot bedrag kunt sparen (het overschot). Daarnaast is het belangrijk om geld te investeren, zodat je een goed rendement krijgt. Van de lage spaarrente moeten we het momenteel namelijk niet hebben. Wanneer je een overschot hebt weten te creëeren is het mogelijk dat je vermogen in de loop van de tijd exponentieel groeit met behulp van het rente op het rente-effect.

Wat heb je nodig om rijk te worden?

Om kort te zijn: om rijk te worden, zul je meer moeten verdienen dan dat je uitgeeft. Dat klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk nog wel tegen te vallen. In het artikel: Hoe word je rijk? – 10 Stappen om een fortuin te vergaren. Leg ik je uit in welke 10 stappen je rijk wordt. Althans, hoe je het jezelf al een stuk gemakkelijker maakt. Succes!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *