Hoe word je rijk – 10 stappen om rijk te worden

rijk worden
© Cotonbro via Pexels

In het artikel Hoe word je rijk – Wat heb je nodig om te slagen? heb ik je uitgelegd wat de basis is om rijk te worden. In dit artikel zal ik 10 stappen uiteenzetten voor het vergaren van een fortuin. Ik waarschuw je vast: de weg naar rijkdom is niet eenvoudig of ongecompliceerd. Er zijn een aantal stappen die je kunt nemen om je kansen om rijk te worden te maximaliseren. Hierbij 10 stappen om een fortuin te vergaren.

Hier zijn 10 tips voor wie rijk wil worden:

  1. Het belangrijkste is om te beginnen
  2. Werk hard
  3. Solliciteer naar een baan met een goed salaris
  4. Leen zo min mogelijk geld
  5. Vermijd zoveel mogelijk onnodige uitgaven
  6. Spaar je salaris zoveel mogelijk op
  7. Investeer je geld op de aandelenmarkt
  8. Herinvesteer dividenden en opbrengsten
  9. Koop een goedkope woning
  10. Wees geduldig – snel rijk worden bestaat niet

1. Rijk worden? Begin!

Als je rijk wilt worden, is het belangrijkste dat je aan de slag gaat. De weg naar rijkdom kan soms lang zijn. Het is daarom een ​​groot voordeel om zo vroeg mogelijk te beginnen.

Als je vroeg begint, heb je de mogelijkheid om maximaal te profiteren van het rente over rente-effect. Dit vergroot de kansen om rijk te worden aanzienlijk.

Als je eenmaal hebt besloten rijk te worden, is het belangrijk om na te denken over je huidige financiële situatie. Vervolgens kan je een strategie bedenken voor wat je moet verbeteren om dichter bij je doel te komen. 

2. Werk hard om rijk te worden

Een belangrijk onderdeel van rijk worden, is hard werken. Helaas. Om vermogen te verwerven, is een inkomen nodig. En voor de meeste mensen wordt inkomen verkregen door te werken. Het is daarom belangrijk om er constant naar te streven om door te groeien in je carrière en je inkomen te verhogen. 

Je kunt het beste investeren in het verwerven van meerdere inkomstenbronnen. Om je cashflow te vergroten en meer geld te krijgen om te sparen en te investeren.

3. Solliciteer naar een baan met een goed salaris

Vooral in het begin van je reis naar rijkdom, vormt je salaris het grootste deel van je inkomstenbron(nen). Het is daarom belangrijk ervoor te zorgen een zo goed mogelijk salaris te krijgen. 

Lonen kunnen sterk verschillen tussen verschillende bedrijfstakken en verschillende functies. Het is daarom belangrijk om te solliciteren naar de banen die het beste betalen. Dit klinkt makkelijk en is niet voor iedereen weggelegd. Het is zeker de moeite waard om te investeren in een goede opleiding, zodat je een goedbetaalde baan kunt krijgen. Op de lange termijn zal je jezelf dankbaar zijn.

4. Leen zo min mogelijk geld

Geld lenen kost geld. Zowel de rente als de aflossingen kunnen uiteindelijk nogal een hap zijn uit je maandbudget.  

Zorg er daarom voor dat je je leningen zo laag mogelijk houdt. Een hypotheek is naar mijn mening de enige acceptabele lening. Consumentenleningen moet je zien te vermijden. Als je een andere lening dan een hypotheek hebt, raad ik je aan om je leningen zo snel mogelijk af te betalen. Deze leningen hebben meestal een zeer hoge rente, waardoor het aflossen van deze leningen een groot deel van je maandbudget zal vrijmaken.


5. Vermijd zoveel mogelijk onnodige uitgaven

De meesten mensen maken kosten die kunnen worden vermeden. Het is daarom een ​​goed idee om elke maand je uitgaven te bekijken. Op deze manier krijg je een beter overzicht van waar je geld aan uitgeeft en kun je gemakkelijker bekijken waarop je geld kunt besparen. 

Heb je bijvoorbeeld een krantenabonnement, terwijl je nooit aan het lezen van de krant toe komt? Of heb je een abonnement van een streamingdienst, terwijl je al lang niet meer kijkt? Misschien kun je een van die abonnementen missen.

6. Spaar je salaris zoveel mogelijk op

De basis voor het opbouwen van een fortuin is om te beginnen met het sparen van geld. Begin met maandelijks sparen, zodat je met een deel van elk maandsalaris begint met het opbouwen van je kapitaal. 

Om rijk te worden is een goede maatstaf om minimaal 30% van je salaris te sparen. Hoe meer je spaart, hoe sneller je een fortuin kunt vergaren.

7. Investeer je geld voor lange termijn op de aandelenmarkt

Het is erg moeilijk om in korte tijd rijk te worden. De meest realistische manier om rijk te worden, is door een langetermijndoel te hebben en constant te werken aan het verbeteren van je financiën en het kunnen besparen van meer geld. 

Het geld dat je weet te (be)sparen, investeer je op de aandelenmarkt. Kiezen om te beleggen in aandelen of beleggingsfondsen is een gegeven keuze voor degenen die rijk willen worden. Van de spaarrente moeten we het momenteel namelijk niet hebben.

Aandelen hebben historisch gezien de beste rendementen opgeleverd, en velen die op lange termijn in aandelen hebben belegd, zijn er in de loop van de tijd in geslaagd om een groot fortuin op te bouwen.

8. Herinvesteer dividenden en opbrengsten

Om op lange termijn rijk te worden, is het belangrijk om te profiteren van rente op het rente-effect. Het rente-effect is een krachtig fenomeen dat je kan helpen je geld exponentieel te laten groeien. 

Het is belangrijk om je gespaarde geld niet uit te geven, maar te laten groeien. Alle dividenden die je aandelenkapitaal genereert, herbeleg je om maximaal te profiteren van de rente op rente-effect.

9. Zoek een goedkope woning

Voor de meeste mensen is huisvesting de grootste kostenpost. Het is dus mogelijk om veel geld te besparen door goedkoper te wonen. Misschien heb je niet zo’n grote woonruimte nodig als je denkt of hoef je niet per se in de stad te wonen. In dat geval kan je misschien een stuk goedkoper wonen.

Als je één of meerdere slaapkamers over hebt, kan het ook een goed idee zijn om na te denken of je deze zou kunnen verhuren om wat extra geld te verdienen. Zo kan je wellicht gebruikmaken van de kamerverhuurvrijstelling. Een erg interessante regeling om een kamer in je eigen woning te verhuren.

10. Wees geduldig – snel rijk worden bestaat niet

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat je bezig bent met een plan voor de lange termijn. Snel rijk worden is voor weinig mensen weggelegd. Het is belangrijk om discipline te hebben en actief te werken aan het bereiken van jouw doel. 

Het is goed om tussentijdse doelen te stellen, zodat je merkt dat je je doelen behaalt. Anders is het gemakkelijk om de motivatie te verliezen en het gevoel te hebben dat je doel te ver weg is om te slagen. De kans is dan groot dat je opgeeft. Want een doel wat je over 20 jaar wilt bereiken, vereist wel erg veel discipline om vol te houden. Probeer jaarlijks doelen te stellen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *