De zoektocht naar een eenvoudiger leven

Besparen op kleding – Vier goede tips!

duurzame-kledingkast
white-and-black-floral-cap-sleeved-shirt-994523

Over kleding en minimalisme heb ik al meerdere artikelen geschreven. Het is wel duidelijk waar mijn interesse ligt blijkt maar weer. Dat je minimalist bent, betekent natuurlijk niet dat je nooit meer kleding mag kopen. In dit artikel geef ik je tips over hoe je kunt besparen op kleding. Zodat je ook als fashionista minimalist-proof door het leven kunt gaan.

Lees ook: Hoe hou ik mijn kledingkast minimalistisch?

Koop gebruikte kleding

Ik koop nu bijna alles wat ik nodig heb op het gebied van kleding tweedehands. Of het nu op de rommelmarkt is of op verschillende websites. Ook bij tweedehandswinkels kan je prachtige kledingstukken tegenkomen. Er zijn zo ontzettend veel mensen die hun (nagenoeg) ongedragen kleding wegdoen! Zonde om daar geen gebruik van te maken. Je bespaart zo niet alleen geld, maar je doet ook iets goeds voor het milieu.  De uitzondering die ik hierop maak is op ondergoed en sokken. Besparen op kleding is fijn, maar deze artikelen koop ik wel altijd nieuw.

Swap Party

Hoeveel van jouw vriendinnen hebben kleding liggen die ze niet meer dragen of niet meer leuk vinden? Juist ja! Zo ken ik er ook genoeg. Het is ontzettend leuk om samen met vriendinnen een zogenaamde swap party te organiseren. Iedereen neemt kleding mee die zij graag kwijt zouden willen. Op deze manier krijg je een nieuw kledingstuk zonder geld uit te geven en kom je zelf van kledingstukken af die je niet meer leuk vindt. Iedereen blij!

Volg niet altijd de laatste trend

Koop nu niet wat “trendy” is! Vaak is deze trend snel voorbij en heb je geld uitgegeven aan iets dat je misschien maar een paar keer hebt gedragen. Helaas is het vaak zo dat de nieuwste trend niet eens bij je past … Zo had ik ook nog ergens een roze jeans liggen die ik een keer heb aangehad. Investeer in tijdloze kleding!

Lees ook: Een duurzame kledingkast

Goedkoop is duurkoop

Zelfs als het verleidelijk is om goedkoop en veel te kopen van goedkope merken, bedenk dan hoe lang deze kleding meegaat en dat je waarschijnlijk op korte termijn nieuwe moet kopen. Dit is de reden dat ik kwaliteit verkies boven kwantiteit. Dus in plaats van 3 T-shirts zou ik misschien gewoon 1 T-shirt kopen. Dit geldt trouwens niet alleen voor kleding, maar ook voor elektronica en huishoudelijke artikelen.

Share on pinterest
Share on facebook
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

portret van auteur natasja

Je zoektocht naar een eenvoudiger leven begint hier

In een wereld vol chaos en prikkels, voeren gevoelens van stress en onzekerheid vaak de boventoon. Dit zou anders moeten, want hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te hebben en om te kunnen genieten van de kleine dingen van het leven? In dit blog deel ik je mijn bevindingen. – Natasja

Populaire berichten