4 tips om een pro te worden in besparen op reizen

door | feb 12, 2020 | Geld besparen, Onderweg | 0 Reacties

Besparen op reizen? Ik deel graag vier van mijn beste tips met je

Zoals je in het artikel over mijn guilty pleasures hebt kunnen lezen, ben ik dol op reizen. Maar reizen en het doel om zo snel mogelijk met pensioen te gaan, lijken niet echt de beste combinatie. Het een kost bakken met geld en het ander vraagt bakken met geld. Ik vertel je graag hoe ik zoveel mogelijk probeer te reizen, maar zo min mogelijk probeer uit te geven. Ik waarschuw je vast: ik hou wel van een beetje luxe, dus het kan ongetwijfeld extremer.

Profiteer van wisselkoersen

Het begint al bij het boeken. Waar boek je je vlucht, je hotel, je cruise? Zodra ik weet wat ik wil, bekijk ik of ik dezelfde reis ook op buitenlandse websites kan vinden. Nog belangrijker: welke munt staat ten opzichte van de euro laag? Zo zijn de prijzen op websites in dollars vaak gelijk aan die in euro’s, terwijl de dollar toch maar zo’n 0,90 cent kost voor ons. Heb je mooi 10% verdiend.

Ga couchsurfen

Ik ben een groot fan van couchsurfing. We zijn hiermee begonnen toen we studeerden, maar toch graag een rondreis door Canada wilden maken. Ons budget was minimaal, dus we moesten iets. Het bleek een schot in de roos! We ontmoetten ontzettend veel leuke, open minded, mensen. Natuurlijk hadden we niet met iedereen dezelfde klik, maar het zijn bepaalde types die aan couchsurfing doen en iedereen was makkelijk in de omgang. Nog steeds komen er af en toe couchsurfers over de vloer hier, wat ontzettend leuk is. Zo leer je nieuwe mensen en culturen kennen zonder zelf op reis te hoeven. Fantastisch!

Kies de goedkoopste reis

Dat klinkt wel heel voor de hand liggend he? Ik bedoel hier niet, ga fietsend of met de auto naar je bestemming. Meer: kies de goedkoopste reis die bij jouw doel past. Zelf vind ik het heerlijk om rond te reizen en niet de hele tijd te slepen met een tas of koffer. En stiekem ben ik ook niet vies van een beetje luxe. Ik kwam er achter dat een cruise maken een van de goedkoopste opties is om aan mijn wensen tegemoet te komen. Ik hoor je denken; dat is toch belachelijk duur?! Valt best mee. Als je een cruise maakt, heb je een all inclusive hotel en vervoer in een. Als je ’s nachts slaapt word je naar je volgende bestemming gebracht. Het geeft me ontzettend veel rust. En als je via websites als vacationstogo boekt, kan je ook nog eens profiteren van je koersverschil.

Wees flexibel

Inkoppertje dit eigenlijk. Maar ga zeker niet in de schoolvakanties op vakantie als het niet hoeft. Vaak zijn er in januari en november erg goedkope reizen te boeken als je dit last minute doet. Ben je dus niet gebonden aan bepaalde periodes en kan je kort vooraf boeken dan kan het zeker lonen om in deze maanden op reis te gaan. Besparen op reizen is het makkelijkst als je flexibel bent in je data. Lukt dat niet dan is het eigenlijk zelden goedkoper om last minute een reis te boeken, maar stel bijvoorbeeld prijsalerts in voor vliegtickets. Als je dit ruim van tevoren doet dan kan je voor jezelf inschatten wat je er voor over hebt. Tip: sla wel gelijk je slag als de prijs naar wens is, want vliegtickets kunnen erg snel in prijs stijgen.

Vier tips over besparen op reizen. Ik heb er nog veel meer, dus ik zal er ongetwijfeld binnenkort nog een artikel over schrijven. Heb jij nog tips over besparen op reizen? Laat het me weten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

portret auteur natasja

Welkom MINIMALISTAS!


Hier lees je alles over mijn zoektocht naar een eenvoudiger leven. Onderwerpen die mij aanspreken en waar je veel over zult lezen zijn minimalisme, financiën en duurzaamheid.

Ik geef je handige tips en deel hier mijn persoonlijke verhalen. Ik ben dol op opruimen, eten en reizen, dus ook deze onderwerpen zal je vaak terug zien op mijn blog. Geen zweverig gedoe, gewoon mijn kijk op het leven.  

Wat is minimalisme?

minimalisme © Johannes Plenio

Alles over geld

inkomen-verhogen

Eenvoudig leven

thee en boek