Review: The Brew Company Instant Coffee

coffee
Koffie drinken is geweldig, maar ook zo persoonlijk vind ik. The Brew Company probeert dat eenvoudiger te maken! Ze garanderen dat iedereen goede kwaliteit kan krijgen voor een betaalbare prijs. Dat is waarom ze nooit hun koffie mengen. Elke koffiebrouwer vertegenwoordigt de pure en authentieke koffie-ervaring. Vandaag test ik dan ook de instant koffie van The Brew Company. Deze duurzame instant koffie heb ik cadeau gekregen van een kennis en aangezien het vandaag een regenachtige dag was, leek het mij het perfecte moment om deze koffie eens goed te testen! Daarnaast ben ik een echte koffieliefhebber en probeer ik ook op dat gebied te zoeken naar duurzame alternatieven.

Hoe is het allemaal begonnen bij The Brew Company?

The Brew Company is van oorsprong een Deens bedrijf (YAY!) dat is opgericht in 2003 in het Deense plaatsje Middelfart. Het idee voor deze duurzame koffiezak is ontstaan doordat de oprichter op een bepaald moment geen filters meer had zijn gewone koffiemachine. Dat begon hem aan het denken te zetten, omdat er ook een betere manier moest zijn om een fatsoenlijke kop koffie te zetten. Dus toen begon hij te experimenteren met verschillende theezakjes; hij sneed ze open en vulde ze met koffiedik en zo is het ontstaan. Bijzonder he?

Hoe werkt dat koffie zetten nou precies?

Eigenlijk is het vrij simpel en heb je alleen heet water nodig. In de volgende stappen volgt een kleine beschrijving van het proces:

Stap 1: Open de zak en de dop
Het is heel simpel om het dopje te openen. Je moet er simpelweg even aan draaien en dan gaat ‘ie vanzelf open. Ook de sluiting aan de bovenkant gaat eenvoudig open. Om ervoor te zorgen dat de koffie goed vermengd wordt met het water is het verstandig om de zak wat uit te vouwen, zodat de koffie niet op 1 plek blijft.

Stap 2: Vul de zak met heet water naar de gewenste sterkte
Hoe korter het brouwproces, des te slapper de bak en hoe langer het brouwproces, hoe sterker de bak – simpel! Ik heb de zak gevuld tot iets boven het niveau ‘STRONG‘ en heb voor 5 minuten gebrouwen, want voor de test wilde ik de smaak goed proeven.

Stap 3: Wacht 4-6 minuten tot het brouwen klaar is

Stap 4: Schenk de koffie in en geniet van een lekker bakkie!
Er is voldoende koffie in de zak voor 2 volwaardige kopjes koffie (dus geen Haagse bakkies). Ideaal dus om mee te nemen tijdens een romantische picknick of gewoon voor onderweg!

Mijn ervaring

De koffie die ik heb geprobeerd is de Honduras koffie uit Capucas. Volgens The Brew Company is dit ook één van de favoriete koffiesmaken, door de perfect uitgebalanceerde smaak. De koffie heeft een licht fruitige smaak en nasmaak van zoete chocolade… En welke vrouw houdt er nou niet van chocolade? Ik moet zeggen dat ik de chocolade er niet per se uit haalde, maar ik ben dan ook geen professionele koffietester. Zelf had ik een vrij sterke bak koffie gezet om alles goed te proeven en het viel mij niet tegen. Het schoonmaken is simpel. Waar je wel even op moet letten is dat je de buitenkant niet nat maakt bij het spoelen. Dan kan je nog vele malen genieten van deze lichtgewicht koffie to go optie. Ik ga dat in ieder geval zeker doen en ben ook benieuwd naar andere smaken!

Kosten en verkrijgbaarheid

De Brew Company Koffie is online verkrijgbaar voor 45,- DKK (ongeveer €6,-) en dan heb je een starterskit met 3 verschillende zakjes en soorten koffie om te ontdekken welke smaak je het lekkerst vindt.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *