Meuk is leuk: het nut van markten en tweedehands spullen

tweedehands kast op z'n plek
Tweedehands kast

Ouwe meuk is leuk hoor ik je denken? Je houdt ervan of niet. Ik ben er gek op! Lekker uren rondsnuffelen en -dwalen langs de vele kraampjes. En dat allemaal op zoek naar de verborgen schatten tussen bergen met spullen. Waarom dat zo leuk is vertel ik je graag. Daarnaast geef ik je nog een overzicht van de verschillende kringloopwinkels en populaire rommelmarkten. Tenslotte vertel ik je hoe dat eigenlijk samen gaat als minimalist in mijn zoektocht naar een eenvoudiger leven.

Een handig overzicht via Meuk is Leuk

Ik ben gek op overzichtjes en zo ook deze! Meuk is leuk is een online platform met de bedoeling om informatie te verspreiden over allerlei evenementen en braderieën waar tweedehands spullen worden aangeboden. Zo kan je eenvoudig zien welke markten er zijn in jouw provincie. Verder kan je zelfs zoeken op provincie, plaats en postcode – handig! En via de rommelmarkt agenda kan je precies zien welke markten en evenementen er wanneer zijn.

Wanneer je zelf een markt hebt die nog niet op de lijst staat kan je dat zelf toevoegen aan de website. Zo zijn meer mensen op de hoogte van de markt en kan je rekenen op een hogere opkomst.

Mijn favoriete leuk is meuk locaties

Ben je benieuwd wat mijn favoriete lijstje op dit moment is? Dit zijn momenteel mijn top 10 kringloopwinkels in Drenthe en Overijssel.

Mijn 5 favoriete tweedehands winkels in 2021
1. Verkoophuis Slagharen
2. De Ouwe Goedzak in Dedemsvaart
3. Dorcas
4. Wawollie in Almelo
5. Hart in Friesland

Geld besparen met ouwe meuk

Voor huishoudens met een kleine portemonnee is dit een echte uitkomst. Veel spullen kun je voor een prikkie kopen dan wanneer je het gewoon in de winkel zou kopen. En het is nog heel duurzaam ook! Je hergebruikt de spullen gewoon en geeft het een twee, derde of misschien wel tiende nieuwe leven. Voor sommige mensen is het lastig om de waarde of schoonheid van sommige producten te zien. Deze mensen hebben dan niet het inlevingsvermogen om dat leuke tafeltje of die mooie brocante kast in hun huis in te beelden. Maar dat is natuurlijk hartstikke zonde! Je kunt veel spullen namelijk door middel van de bekende Engelse term do it yourself (ook wel diy of DIY genoemd) weer helemaal pimpen en voorzien van een ander uiterlijk.

Ouwe meuk is leuk in je interieur

Waar ik zelf ook gebruik van maak is de combinatie tussen een rustig en minimalistisch interieur en de combinatie van ‘ouwe meuk’. Dat zorgt namelijk voor karakter en balans in je huis.

Daarnaast kan het natuurlijk zo zijn dat oude spullen een sentimentele waarde hebben. Ik heb zelf ook een oude kast als erfstuk gekregen van mijn schoon-oma en het misstaat totaal niet in het verdere strakke minimalistische interieur. Sterker nog: het is de eyecatcher van de ruimte geworden! Uiteraard moest ik eerst ook door het uiterlijk van de kast kijken, maar door een kast te schuren en bijvoorbeeld te voorzien van een nieuwe laag verf of beits, krijgt het al een totaal andere look.

kast schuren
DIY – De kast schuren
tweedehands kast op z'n plek
Het erfstuk van mijn schoon-oma
tweedehands kast met droogbloemen
Droogbloemen op de kast maken het af!

Minimalisme, kringloopwinkels en rommelmarkten

van de kneuterige braderieën en brocante markten. Hartstikke leuk! En je kan er ook nog flink wat mee besparen! Mits je natuurlijk alleen de nuttige en nodige items haalt. Uiteraard gaat dat bij mij ook wel eens mis, maar het wil niet zeggen dat je helemaal niks meer mag kopen.

Tot slot

Wat vind jij eigenlijk van rommelmarkten en kringloopwinkels? Kom jij ook soms iets te vaak thuis met nieuwe vondsten? En kan jij dan ook afstand doen van iets anders om te blijven ontspullen? Ik ben benieuwd!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *