Kopenhagen wordt een stadsboerderij

kopenhagen
kopenhagen

Ik ben dol op Denemarken. Het is een heerlijk land waar ze de term hygge erg serieus nemen. De minimalistische leefstijl kent behoorlijk veel aanhangers in Scandinavië en ook zeker in Denemarken. Ook wat duurzaamheid en milieubewustzijn is het een ontzettend vooruitstrevend land. Ook vind ik Denemarken een interessant land als het gaat om eenvoudiger leven. Ik zal zo nu en dan dingen plaatsen over de reizen die ik maak, want dat doe ik graag. Reisverslagen over Denemarken zullen zeker niet ontbreken!

Maar terug naar de titel van deze post: De Deense hoofdstad Kopenhagen wordt een stadsboerderij! Ik las afgelopen week dat ze van plan zijn om van Kopenhagen een stadsboerderij te maken. Wat een fantastisch initiatief!

Kopenhagen als Stadsboerderij

De gemeenteraad in de Deense hoofdstad Kopenhagen heeft besloten in de stad openbare fruitbomen te planten waarvan iedereen mag plukken en eten.

Met dit plan is de gemeenteraad van plan om van de stad een “boerderij voor iedereen” te maken. Volgens gemeenteraadslid Astrid Aller is het doel van het planten van de fruitbomen het creëren van bewustwording van het belang van de natuur. Het stimuleren van activiteiten zoals het oogsten van fruit en groenten in stedelijke gebieden waar de verbinding tussen natuur en mens afneemt zouden hieraan moeten bijdragen.

Onlangs is ook een app met de naam “Vild Mad” (Deens: natuurvoeding) uitgebracht. Met deze app kun je de vruchten en wilde bloemen die in de stad groeien, bekijken en krijg je suggesties voor recepten waarin je deze vruchten of bloemen kunt gebruiken.

Ik ben erg benieuwd hoe dit gaat uitwerken en of meer plaatsen zullen volgen. Misschien zelfs in Nederland? Zodra ik in Denemarken ben, zal ik jullie een update sturen over deze plannen. Dit moet ik natuurlijk zelf uitproberen!

Wat vind jij van een stadsboerderij? Zou het idee van een stadsboerderij in Nederland ook werken?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *