Review: Ethique Shampoo Bar voor je haar

Ethique Pinkalicious Shampoo Bar
Ethique Pinkalicious Shampoo Bar

Ik vind het belangrijk om ook bij mijn persoonlijke verzorging goed na te denken over duurzame, minimalistische verzorgingsproducten. Om diezelfde reden ben ik begonnen met mijn zoektocht naar een alternatief voor haarverzorging. De eerste reden waarom ik op zoek ben gegaan naar een alternatief is omdat ik gek werd van alle plastic flessen die ik ‘nodig had’ om mijn haar te verzorgen; van shampoo tot conditioner tot zelfs een haarmasker! Mijn minimalistische brein werd gek van alle potjes en flesjes en mijn duurzaamheids-geweten was het hier mee eens. In mijn zoektocht naar een eenvoudig leven stond dit hoog op mijn prioriteitenlijst en daarom neem ik jullie graag mee in deze zoektocht!

 

Waar de zoektocht begon

En als je dan zo’n zoektocht begint denk je bij jezelf: een duurzame haarzeep, hoe moeilijk kan dat zijn? Nou kan ik je vertellen.. best moeilijk! Kennelijk heb ik onder een grote steen geleefd, want de duizenden opties haarzeep kwamen werkelijk op mij af. Er zijn dan ook talloze zeepjes in verschillende soorten en maten en met verschillende geuren en ingrediënten. Ook de prijzen liepen nogal uiteen. Voor een kleine zeepbar van Lush betaal je al gauw €11,95. Uiteindelijk kwam ik terecht bij Holland & Barrett voor de zeep die ik als eerste ben gaan testen. En daarover volgt mijn verdere verhaal.

Verpakking Ethique Shampoo Bar

Ethique haarzeep

 

Ik ben begonnen met de haarzeep van Ethique. Ik moet dan ook eerlijk zeggen dat ik direct werd getriggerd door de frisse verpakking en het design. Daarnaast hebben ze kleine en grote zeepjes om te testen, voor wanneer je niet zeker bent bij welk haartype de juiste zeep past. Ik ken mijn haar inmiddels wel goed genoeg om de gok te wagen voor een grote zeep. Dan hoef ik ook voorlopig niet nog een keer zo’n aanschaf te doen, want eerlijk is eerlijk; €14,99 is best aan de prijs. Ik ben dan ook benieuwd hoe lang ik met deze zeep kan doen, omdat mijn haar vrij snel vet wordt moet ik het helaas vaker wassen dan gemiddeld. Maar de verpakking is Zero Waste en dat is ook wat waard natuurlijk.

Ethique Shampoo Bar in hand

Ethique Pinkalicious Shampoo Bar

De shampoo bar die ik heb gekozen heet de Ethique Pinkalicious Shampoo Bar. Het is een shampoo bar voor normaal haar en bevat Samoaanse kokosnoot en cacaoboter. En het klinkt net zo lekker als dat het ruikt kan ik je vertellen! Het is een vrij grote shampoo bar, dus je kan er lekker lang mee doen. Volgens de website staat 1 shampoo bar gelijk aan 3 plastic flessen en bespaar je daarmee zelfs 2,7 liter water! Ik ben benieuwd..

 

Mijn eerste bevindingen

Ik heb de Ethique Shampoo Bar nu enkele weken in mijn bezit en moet zeggen dat het mij alles meevalt! Ik heb veel gelezen over Shampoo Bars waarvan het haar heel erg touwig en droog werd en dat ze niet goed schuimen… maar daar heb ik bij deze zeep weinig last van. Wel gebruik ik op dit moment nog een conditioner na en heb ik 2 keer per week een haarmasker in, omdat het haar daar wel beter van glanst en toch ook net iets zachter wordt.

Mijn bevindingen na een paar maanden

Nu ik de Shampoo Bar van Ethique inmiddels voor een aantal maanden intensief heb gebruikt kan ik zeggen dat ik verkocht ben. Gemiddeld doe ik een half jaar over één bar. Op jaarbasis kost het mij dus slechts €30,- aan haarshampoo. Waar ik daarnaast ook erg tevreden over ben is de hoeveelheid schuim. Want waar sommige bars nog wel eens te kort in schieten heeft deze bar van Ethique dat zeker niet. Wat komt er een schuim vanaf, heerlijk!


Ik ben dan ook van plan om de bar nog langer te gebruiken, want ik merk dat mijn haar er goed op reageert. Natuurlijk moet ik mijn haar nog wel om de 3 dagen wassen, maar ik heb het idee dat ik er een vollere bos voor terug krijg. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *