Top 4 Tips Over Snel Besparen Op Boodschappen

boodschappen
spaarpot

De wekelijkse boodschappen.. De meesten van ons brengen hun tijd waarschijnlijk liever ergens anders door dan in de supermarkt. We eten eten graag, maar naar de supermarkt gaan is minder leuk. Altijd die ellendige rijen voor de kassa en je dan ook nog eens rot schrikken als je moet afrekenen. Tijd voor actie! Hierna geef ik je 4 eenvoudige tips om de boodschappen een stuk dragelijker te maken, letterlijk en figuurlijk.

Bestel je boodschappen online

Huh boodschappen online bestellen? Dat is toch hartstikke duur? Weet je wat duur is? Na je werk langs de supermarkt gaan voor avondeten! Totaal onvoorbereid pak je waar je zin in hebt. Onderweg naar de kassa kom je nog tien dingen tegen waarvan je denkt dat het wel praktisch is om mee te nemen. Resultaat: teveel geld uitgegeven en dan heb je nog niet eens avondeten voor morgen gehaald. Althans, dit is wat mij vaak overkwam. Tegenwoordig bestel ik mijn weekboodschappen graag online. Ik maak een lijstje met wat we de hele week gaan eten en bestel dit. Zo heb ik overzicht in wat ik uitgeef. Daarnaast kom ik niet in de verleiding om andere onzin mee te nemen uit de supermarkt. En doordat ik alles al in huis heb, kook ik wat er die dag op de planning staat. Scheelt me niet alleen geld, maar ook veel tijd.

Gebruik je vriezer

Als je dan toch bezig bent met het maken van een weekplanning en de weekboodschappen. Waarom zou je de gerechten niet dubbel maken? Kost je weinig extra werk en levert je een hoop plezier op als je later niet hoeft te koken. Ik maak vaak gerechten voor 4 personen in plaats van voor 2 personen. De overgebleven helft vries ik in. En ik ben mezelf altijd erg dankbaar als ik een dagje niet hoef te koken. Je kunt trouwens bijna alles invriezen heb ik ontdekt. Zelfs gekookte aardappelen uit de vriezer zijn als je ze opbakt nog prima te eten!

Eet met de seizoenen mee

Wanneer je met een beperkt budget boodschappen doet, is dit een van de belangrijkste regels om je aan te houden. Eet met de seizoenen mee. Niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer wanneer groente en fruit dicht(er) bij huis is gekweekt. Het kopen van aardbeien half november kost je waarschijnlijk een rib uit je lijf – en ze smaken waarschijnlijk niet eens goed! Maak er dus het hele jaar door een sport van om alleen fruit en groenten te kopen die in het seizoen zijn.

Lees ook: duurzamere alternatieven in het dagelijks leven

Sla merken over

Ik zal eerlijk zijn, ik koop echt niet altijd merkloze producten in de supermarkt. Wel probeer ik altijd eerst de goedkoopste versie van een product. Als dit me niet bevalt dan kan ik altijd nog een duurder (merk)product kopen. En eerlijk is eerlijk, negen van de tien keer merk je niet eens dat het een goedkoper alternatief is. Vooral bij producten die je door een gerecht gooit, denk aan tomatenpuree, merk je meestal bijzonder weinig van het smaakverschil. Wel vind ik het belangrijk om geen plofkip en andere troep te eten, dus wat vlees en vis betreft neem ik zeker niet altijd het goedkoopste alternatief.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *