De zoektocht naar een eenvoudiger leven

Maak deze fouten niet als je wilt besparen op eten en drinken!

eten
27752311_10210715447793666_5357191452467694830_n

Eten en drinken, het belangrijkste in het leven. Althans wel in dat van mij. Een van de grootste uitdagingen vond ik persoonlijk om hierop te kunnen besparen. Ik ben dol op lekker eten en drinken, al dan niet buiten de deur. Des te leuker vind ik het tegenwoordig om juist hier op te kunnen besparen, terwijl ik er zeker niet minder van geniet. Want eerlijk is eerlijk, het leven moet wel een beetje leuk blijven. In dit artikel vertel ik je hoe je als een echte minimalista kunt besparen op eten en drinken.

Neem je eigen lunch mee

Ik was de hoofdsponsor van onze kantine. Elke dag was ik te lui om eten mee te nemen. Zelfs om een tussendoortje mee te nemen. Dit resulteerde dus in minstens 2 bezoekjes aan de kantine per dag. Duur geintje als ik zo uitreken wat ik per week aan eten uitgaf. En om nou te zeggen dat het lekkere en gezonde lunches waren.. Niet bepaald!

Regionaal en seizoensgebonden

Koop lokaal bij de boer of op de wekelijkse markt. Veel supermarkten bieden ook regionale producten. Het eten is vers en heeft geen lange reis afgelegd vanuit bijvoorbeeld Zuid-Amerika of een kas in Spanje. Het is natuurlijk nog beter om zelf groenten en fruit te verbouwen als je de kans hebt. Dan weet je zeker dat je eten onbespoten is. Om geld te besparen, raad ik je zeker aan om seizoensgebonden te kopen. Deze producten hebben dan ten eerste geen lange reis afgelegd en ten tweede is er een overschot aan deze producten die net zijn geoogst, waardoor ze goedkoper zijn.

Drink kraanwater

Nederlands leidingwater kan veilig worden gedronken. Het is niet alleen goedkoper dan water dat je in de supermarkt koopt. Bovendien is het onderworpen aan meer voorschriften en tests. Je bespaart door het drinken van kraanwater niet alleen op transportkosten, maar ook op verpakkingsmateriaal. Milieuvriendelijker besparen op drinken kan dus niet.

Schrijf een boodschappenlijstje

Ja, ja, de goede oude boodschappenlijst … hebben we niet allemaal van onze ouders en grootouders geleerd dat we een lijstje moeten maken? Doe het ook, want op die manier koop je geen dingen die je niet nodig hebt. Als je je tenminste aan je lijstje houdt.

Lees ook: Snel besparen op boodschappen

Vergelijk prijzen

Hierbij gaat het voornamelijk om grotere aankopen. Als je iets wilt kopen, vergelijk dan vooraf de prijzen bij verschillende aanbieders. Ook voor kleinere dingen, als boodschappen, die je vaker koopt kan het echt lonen om te kijken waar deze het goedkoopst te krijgen zijn.

Doe dingen zelf

Maakt dingen als wasmiddelen of shampoo zelf. Als je op Google of op YouTube zoekt, zijn er talloze tutorials die uitleggen hoe dit werkt. Meestal heb je voor alles dezelfde ingrediënten nodig. Bovendien hebben deze zelfgemaakte producten geen chemische additieven nodig en heb je geen 10.000 plastic flessen in je keukenkastje staan, wat ook nog eens slecht is voor het milieu.

Multifunctionele producten

Laten we mijn favoriet kokosolie als voorbeeld nemen. Als je kokosolie in huis hebt dan heb je een product dat kan worden gebruikt voor het koken, als haarbehandeling, als mondwater, voor het verwijderen van make-up en als crème. Ik gebruik het nu bijna een jaar en wil niet meer zonder.
Azijn is ook zo’n product. Je zou het kunnen gebruiken voor de salade, voor het reinigen en voor het ontkalken.

Besparen op eten en drinken is nog niet zo lastig als het lijkt. Ik hoop dat deze tips je weer een stap verder helpen. En als jij tips hebt over hoe ik kan besparen op eten en drinken dan hoor ik dat natuurlijk graag!

Share on pinterest
Share on facebook
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

portret van auteur natasja

Je zoektocht naar een eenvoudiger leven begint hier

In een wereld vol chaos en prikkels, voeren gevoelens van stress en onzekerheid vaak de boventoon. Dit zou anders moeten, want hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te hebben en om te kunnen genieten van de kleine dingen van het leven? In dit blog deel ik je mijn bevindingen. – Natasja

Populaire berichten