Verhoog je inkomen in 5 minuten

door | feb 12, 2020 | Geen categorie | 0 Reacties

Hoe verhoog je je inkomen? Het lezen van deze post kost je hooguit 5 minuten en kan je een heleboel opleveren!

Snel financieel onafhankelijk worden is op papier helemaal niet zo moeilijk. Je moet simpelweg je inkomen verhogen en je lasten verlagen. Of tenminste één van deze twee. Over het verlagen van je lasten, heb ik al eerder artikelen geschreven. Maar je inkomen verhogen, hoe doe je dat nou eigenlijk?

Gebruik je kennis en vaardigheden om extra geld te verdienen.

Spreek je meerdere talen? Verhuur jezelf als vertaler. Ben je goed in wiskunde? Word bijlesdocent. Goed in gitaar spelen? Bied gitaarlessen aan. Er zijn echt veel mogelijkheden om met de kennis die je hebt geld te verdienen! Kijk bijvoorbeeld eens op websites als Hoofdkraan en Fiverr om inspiratie op te doen!

Onderhandel over je salaris

Wees voorbereid, wees zelfverzekerd en niet in de laatste plaats; Heb een duidelijk antwoord op waarom je het salaris verdient dat je wilt – wat draag jij bij aan de omzet van het bedrijf? Eerlijk is eerlijk, makkelijker je inkomen verhogen kan bijna niet. Je doet hetzelfde werk, maar je krijgt er meer voor betaald. Wat wil je nog meer?

Zorg voor rendabele investeringen

Over investeren en beleggen heb ik al een eerder geschreven. Zorg ervoor dat je investeringen ook daadwerkelijk rendabel zijn. Natuurlijk heb je dit niet altijd in de hand, zorg er daarom voor dat je je kansen spreidt. Beleg bijvoorbeeld in aandelen en obligaties, maar verstrek ook leningen via crowdfunding. Beleg niet al je beschikbare geld in een project, maar verdeel kleinere bedragen over meerdere projecten.

Lees ook: Beleggen voor beginners, Diversificatie en Beginnen met beleggen in aandelen? 5 excuses om het niet te doen

Verkoop je spullen

Mooi in de lijn met minimalisme: verkoop spullen. Iedereen heeft wel iets in huis liggen wat je niet meer gebruikt. Zet het op Marktplaats! Jij krijgt er een paar centen voor, iemand anders is er blij mee en je huis is een stuk opgeruimder. Win-Win toch?!

Verhuur een kamer via AirBnB

Heb je ruimte over in je huis? Verhuur een kamer via AirBnB. Toch makkelijk een paar tientjes verdiend met ruimte die je al over had. Ga je een weekendje weg of op vakantie? Verhuur dan je hele woning. Levert een mooi zakcentje op. Check wel even of je eventuele verhuurder of hypotheekverstrekker hiermee akkoord is. En niet onbelangrijk: of de gemeente waar je woont regels heeft die zien op verhuur via AirBnB. Anders kan deze tip alsnog een duur geintje worden en verlaag je je inkomen inplaats van het te verhogen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Hoe verhoog jij je inkomen? Ik lees het graag terug in de reacties, want tips zijn natuurlijk altijd welkom!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

portret auteur natasja

Welkom MINIMALISTAS!


Hier lees je alles over mijn zoektocht naar een eenvoudiger leven. Onderwerpen die mij aanspreken en waar je veel over zult lezen zijn minimalisme, financiën en duurzaamheid.

Ik geef je handige tips en deel hier mijn persoonlijke verhalen. Ik ben dol op opruimen, eten en reizen, dus ook deze onderwerpen zal je vaak terug zien op mijn blog. Geen zweverig gedoe, gewoon mijn kijk op het leven.  

Wat is minimalisme?

minimalisme © Johannes Plenio

Alles over geld

inkomen-verhogen

Eenvoudig leven

thee en boek