De zoektocht naar een eenvoudiger leven

Hoe hou ik mijn kledingkast minimalistisch?

minimalistische-kledingkast
white-wooden-cabinet-1699655

Je kledingkast minimalistisch houden

Onlangs heb ik een artikel geschreven over het verduurzamen van je kledingkast. Maar hoe hou je die mooi opgeruimde duurzame kledingkast nou minimalistisch?

Wanneer je eindelijk de moed hebt opgevat om je kledingkast op te ruimen, is er maar één ding dat je echt wilt: dat je kledingkast ook minimalistisch blijft. Hier zijn vijf manieren om ervoor te zorgen dat je kledingkast minimalistisch blijft.

Krijg een overzicht van je garderobe

De eerste stap om ervoor te zorgen dat je kledingkast minimalistisch blijft, is een ​​goed overzicht te krijgen van wat je kledingkast bevat. Je kunt dit bijvoorbeeld doen met behulp van verschillende app’s. Persoonlijk ben ik dol op de YourCloset-app (voor Android), maar CladWell en StyleBook (voor iPhone) schijnen ook goed te zijn. Zodra je je hele kledingkast in de app hebt gecodeerd, is er een functie waarmee je kunt zien hoeveel of hoe weinig je je kleding draagt. Dit inzicht maakt het veel gemakkelijker om de kleding weg te doen die je (blijkbaar) weinig draagt. Scheelt weer ruimte in je kledingkast!

Een ander voordeel van het hebben van je hele kledingkast op je telefoon is dat je je digitale kledingkast altijd bij de hand hebt. Dat kan erg handig zijn als je in de paskamer staat en moet beslissen of je dat ene leuke jurkje zal kopen of niet. Met je hele garderobe op je telefoon kun je eenvoudig bepalen of de kleding past bij de rest van je garderobe of dat je al iets vergelijkbaars hebt. Het is dus een gemakkelijke manier om miskopen te voorkomen.

Maak een moodboard

Ben jij het type dat gemakkelijk wordt verleid door nieuwe trends en snel je persoonlijke kledingstijl vergeet? Dan kan een moodboard met de stijl die bij jou past helpen. Je kunt bijvoorbeeld een moodboard maken met jouw persoonlijke stijl op Pinterest. Als je de Pinterest-app downloadt, heb je altijd je moodboard bij de hand.

Naast een moodboard kan het hebben van twee of drie woorden die je kledingstijl beschrijven ook een grote hulp zijn. Schrijf de twee of drie woorden op en vraag jezelf af of de kleding die je gaat kopen, overeenkomt met die woorden. De woorden kunnen bijvoorbeeld zijn basic, boheems, pastel, enz. Met een moodboard en een paar woorden die je persoonlijke stijl beschrijven, is het gemakkelijker om miskopen te voorkomen en dus gemakkelijker om je kledingkast minimalistisch te houden.

Maak een lijstje

Een andere manier om je kledingkast minimalistisch te houden, is door een lijstje te maken van de kleding die je wilt hebben. Als je toch bezig bent, maak dan twee lijstjes: een wensenlijst en een behoeftenlijst . De kleding die je echt niet in je garderobe hebt, moet worden genoteerd op de lijst met behoeften. Alle andere kleding noteer je op de wensenlijst. Het is gemakkelijker te zien en te accepteren dat je de kleding niet nodig hebt wanneer je het op die manier tegen elkaar afzet. Kleding die op de wensenlijst staat, is vaak kleding waarvan je uiteindelijk blij bent dat je het niet hebt gekocht.

Blijf weg van verleiding

Als je gemakkelijk in de verleiding komt om te winkelen, is er maar één ding om te doen: blijf weg van de verleiding – of het nu de fysieke winkels of de webshops zijn. Trek een middag uit voor het uitschrijven van alle nieuwsbrieven die je verleiden om te winkelen en maak er een gewoonte van om je portemonnee thuis te laten als je weet dat je naar de stad gaat. Hoe moeilijker je te verleiden bent, hoe gemakkelijker het is om je kledingkast minimalistisch te houden.

Een nieuwe, een oude

Last but not least, een van de gemakkelijkste manieren om je kledingkast minimalistisch te houden, is door elke keer dat je een nieuw kledingstuk koopt, een kledingstuk weg te doen. Natuurlijk zou ik je aanraden de oude kleding niet weg te gooien, maar te recyclen, door te geven aan vrienden / familie of te doneren voor recycling.

Share on pinterest
Share on facebook
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

portret van auteur natasja

Je zoektocht naar een eenvoudiger leven begint hier

In een wereld vol chaos en prikkels, voeren gevoelens van stress en onzekerheid vaak de boventoon. Dit zou anders moeten, want hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te hebben en om te kunnen genieten van de kleine dingen van het leven? In dit blog deel ik je mijn bevindingen. – Natasja

Populaire berichten