Mijn guilty pleasures

guilty-pleasure
Schermafbeelding 2020-02-12 om 16.30.32

Minimalista of niet, ook ik heb mijn guilty pleasures. Dingen waar ik stiekem toch teveel geld aan uitgeef. Maar eerlijk gezegd vind ik de meeste dingen die in dit lijstje staan toch wel echt de moeite waard. Minimalistischer leven vind ik belangrijk, maar nog belangrijker is een leuk leven! Dan maar iets minder snel met pensioen. Ik vertel je graag wat mijn guilty pleasures zijn. Komen ze:

Vakanties

Ik werk in de toeristische branche, misschien verklapt dit al genoeg. Maar ik ben dol op vakanties. Sinds ik bewuster ben van mijn uitgaven en ik meer rekening hou met het klimaat, probeer ik zoveel mogelijk verantwoord te reizen. Dit betekent dat ik ook regelmatig een weekendje weg ga in Nederland. En eerlijk is eerlijk, het is ook belachelijk dat ik al drie keer in New York ben geweest, maar nog nooit op Terschelling toch? Om daar verandering in te brengen, bezoek ik steeds vaker plaatsen in Nederland. Of in ieder geval dichter bij huis, want Europa is ook erg mooi. Mijn guilty pleasure is toch wel reizen, dus een keer per jaar reis ik naar een bestemming buiten Europa. Met het vliegtuig.

Lekker eten

Lekker eten doe ik het liefst natuurlijk elke dag. En eerlijk is eerlijk, ik probeer er toch wel dagelijks een feestje van te maken. Ik heb een strak boodschappenbudget en ik probeer hier ook echt binnen te blijven, wat meestal ook lukt. Maar buiten de deur eten blijft een feestje. Vroeger deden we dit wekelijks. Inmiddels verkiezen we kwaliteit boven kwantiteit en eten we alleen nog buiten de deur als het écht goed is. Een a twee keer per jaar eten we bij een sterrentent en dat is ook echt een uitje. We genieten hier zo van dat we hier het geld wel voor over hebben. Als het mogelijk is, kijk ik wel altijd of er een actie is. Vaak is dit de restaurantweek, maar ook op heerlijk of op websites van restaurants zelf kun je acties vinden.

Havermelk

Een cappuccino met havermelk; heerlijk! Maar die pakken havermelk zijn zo verschrikkelijk duur. Die van Oatly schuimt het best op, dus die gebruik ik altijd. Pluspuntje voor mezelf is dan wel weer dat ik de cappuccino zelf maak en niet buiten de deur drink. Dan valt die 2 euro voor een pak havermelk wel weer mee, toch? Ik heb trouwens laatst zelf geprobeerd havermelk te maken, maar dat was geen succes. Niet te drinken en het schuimde niet op. Nog maar een keer proberen dus.

Lees ook: Geld besparen op eten en drinken

Sokken

Ik ben dol op nieuwe sokken. Geen idee waarom, maar ik word er intens gelukkig van. Geef me een paar lekker dikke warme sokken en je maakt me blij. Ik ben ook dol op Happy Socks, gelukkig zijn die nogal eens in de aanbieding zodat ik kan inslaan. Nog een pluspunt: mijn vriendin en ik hebben dezelfde maat, dus sokken kunnen we delen. Weer een excuus om dubbel in te slaan voor mij dus.

Dit waren mijn guilty pleasures; dingen waar ik (te)veel geld aan uitgeef, maar waar ik stiekem toch intens van geniet. Heb jij ook bepaalde guilty pleasures? Laat het me weten.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *