Waarom ik dol ben op de bibliotheek

bibliotheek
blur-book-stack-books-bookshelves-590493

In mijn artikel over interessante psychologische boeken voor de minimalist, gaf ik al aan groot fan te zijn van de bibliotheek.

Over het algemeen lees ik graag boeken, maar er zijn er eigenlijk maar weinig die ik bezit. De overgrote meerderheid leen ik uit de bibliotheek – ik ben een frequente gebruiker van de bibliotheek in mijn stad.

Het lenen van de boeken bij de bibliotheek bevalt me ​​heel goed. Zowel vanwege het minimalisme, zodat ik mijn huis niet vol heb staan met boeken die ik maar één keer lees. Als vanwege het feit dat ik streef naar financiële onafhankelijkheid en het ‘gratis’ lenen van boeken helpt mijn uitgaven te verminderen.

Ik betaal 54 euro per jaar voor een lidmaatschap en kan dan vervolgens onbeperkt boeken lenen! Ik was verbaasd over het actuele aanbod in de vestiging in mijn stad. Mijn lidmaatschap heeft me al een hoop geld bespaard de afgelopen weken. Maar ik heb onlangs ontdekt dat de bibliotheek nog veel meer mogelijkheden heeft dan het lenen van boeken.

E-books

Naast de fysieke boeken biedt de bibliotheek ook de mogelijkheid om heel veel verschillende e-books en audioboeken te lenen. Deze kan je gewoon lezen op je eigen ereader, hoe handig is dat?

Tijdschriften en kranten

Als ik in de bibliotheek ben, zie ik vaak mensen in de leeszaal die de nieuwste tijdschriften en kranten zitten te lezen. Ik vind het prettiger om thuis te lezen, dus ik maak niet vaak gebruik van deze mogelijkheid. Maar het kan wél.

Films en muziek

De bibliotheken hebben nog steeds dvd’s en cd’s, dus het is mogelijk om films en muziek te lenen. Zelf gebruik ik Netflix, maar mocht ik eens een leuke film tegenkomen dan is dat zeker een leuke optie. Ik zal binnenkort eens gaan neuzen of er nog iets interessants tussenzit.

Hoe dan ook, ik kan alleen maar aanbevelen om de mogelijkheden van jouw plaatselijke bibliotheek te onderzoeken!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *