De zoektocht naar een eenvoudiger leven

Minder stress door minimalisme? 9 tips!

minder-stress-minimalisme
10915070_10203703039527842_1038929998985115476_o

Het leven kan soms stressvol zijn. Daarom probeer ik stress te verminderen door mijn leven te vereenvoudigen. Minimalisme heeft tot nu toe een erg positieve uitwerking op mijn stressniveau. Ik heb negen tips voor je die mij erg hebben geholpen met het verminderen van stress.

Ruim je huis op

Te veel spullen; dingen die kapot zijn of die je niet leuk vindt, die je niet nodig hebt, stapelen zich niet alleen op in je huis, ze hebben ook onbewust invloed op je gemoedstoestand. Een goede stap is om je huis op te ruimen. Geloof me, het voelt goed om dingen te minderen. Je zult merken hoe een ballast van je schouders valt en je voelt je vrijer. Omring jezelf alleen met de dingen die je echt leuk vindt, nodig hebt en gebruikt. De spullen moeten waarde toevoegen aan je leven.

Lees ook: 6 tips over ontspullen en opruimen

Vereenvoudig je garderobe of, nog beter, minimaliseer deze

Vooral vrouwen zijn bekend met het probleem dat je ‘s ochtends voor de kast staat en niet weet wat je moet aantrekken. Ondanks een volle kledingkast heb je niets om aan te trekken, althans dat denk je. Om je dit probleem te besparen, vereenvoudig je je kledingkast en ruim je je kledingkast op. Als je alleen je favoriete items in je kast hebt, kun je je ‘s ochtends snel aankleden. 

Lees ook: Een duurzame kledingkast

Als iets 5 minuten of minder kost, doe het dan meteen 

Het duurt maar 5 minuten om na het eten om de afwas in de vaatwasser te zetten en toch stellen we het uit en doen het niet meteen, maar we zijn van plan om het een keer te doen voordat we naar bed gaan. Maar laten we wel wezen, dat zal niet gebeuren en de afwas zal er de volgende ochtend nog staan. Wat de taak ook is, of het nu gaat om een ​​snel telefoontje naar de dokter, het weggooien van afval, of het opruimen van dingen die we momenteel niet nodig hebben: als het 5 minuten of minder kost, doe het dan meteen. Anders zul je je later ergeren dat je het niet meteen hebt gedaan. Bovendien is je hoofd ook helderder als je niet steeds aan deze taak hoeft te denken.

Neem je tijd voor jezelf

We vergeten vaak om tijd voor onszelf te nemen, en het is zo belangrijk. Het hoeft niet lang te zijn, soms zijn 5-10 minuten voldoende om gewoon diep adem te halen, een kop thee te drinken, naar je favoriete muziek te luisteren, een beetje door het huis te dansen of te mediteren. Als je de tijd voor jezelf neemt, zul je meer ontspannen worden en dat maakt het leven een stuk eenvoudiger.

Stop met malen

We beginnen vaak te malen en te denken aan negatieve dingen. Als je je hier in een vicieuze cirkel bevindt, ga de natuur in, bel een goede vriend, lees of dans, wat je ook helpt. Je zult merken dat het malen stopt. En dat is nou net wat je wilt: minder stress! Blijf er vooral niet in hangen!

Leer nee te zeggen

Maak een lijst van al je verplichtingen. Er zullen er een paar zijn waar je gewoon niet van af kunt komen of niet van af wilt, maar er staan ​​er ook een paar op de lijst die je meteen kunt skippen. Dit geeft je meer van je kostbare tijd voor dingen die belangrijk voor je zijn in het leven. Hoppa, minder stress!

Vergelijk jezelf niet met anderen

We vergelijken onszelf vaak met anderen. Stop ermee. De vergelijking met anderen zal je alleen maar gestrest maken. Je begint ongetwijfeld te twijfelen aan je eigen capaciteiten als je een uurtje hebt doorgebracht op Instagram of LinkedIn. Wat heeft iedereen het toch geweldig voor elkaar, terwijl jij in je pyjama op de bank zit te scrollen op je telefoon. Relativeer! Scheelt je heel veel stress!

Omring jezelf met positieve mensen

Als je jezelf omringt met positieve mensen, zal je humeur verbeteren en zal het leven een stuk zonniger zijn. Het betekent ook dat je zo min mogelijk tijd doorbrengt met mensen die je energie kosten en je leven vooral gecompliceerder maken. Je bent niet de mentale vuilnisbak van andere mensen. En dan heb ik het niet over het vermijden van een vriend die zich niet goed voelt vanwege een ervaring. Ik heb het over de echte pessimisten. Mensen die alles in het leven negatief zien. Leg mensen uit waarom je je zich zo gedraagt ​​en dat hun humeur jou ook naar beneden trekt. Soms zijn ze zich niet eens bewust van hoe ze door het leven gaan. Scheelt zowel voor jou als de pessimist een hoop stress!

Gebruik je auto alleen als het noodzakelijk is

Alweer de laatste tip voor vandaag. Gebruik je auto als het mogelijk is niet voor korte ritten. Wandel de route of neem de fiets. Door te bewegen doe je niet alleen iets goeds voor je lichaam. De beweging helpt ook om je hoofd leeg te maken en tegelijkertijd doe je ook iets goed voor het milieu. Win-win!

 

Share on pinterest
Share on facebook
Share on email

Leave a Reply

Your email address will not be published.

portret van auteur natasja

Je zoektocht naar een eenvoudiger leven begint hier

In een wereld vol chaos en prikkels, voeren gevoelens van stress en onzekerheid vaak de boventoon. Dit zou anders moeten, want hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te hebben en om te kunnen genieten van de kleine dingen van het leven? In dit blog deel ik je mijn bevindingen. – Natasja

Populaire berichten