Best Leftovers Ever – Netflix tip!

netflix
© Pexels

Afgelopen week kwam ik een nieuw programma tegen op Netflix: Best Leftovers Ever. Op 30 december is deze serie op Netflix gekomen. Ik ben dol op kookprogramma’s en dit leek me gezien de titel wel een programma waarin ik geïnteresseerd ben. Voedselverspilling en lekker eten; twee dingen die ik hoog op mijn prioriteitenlijst heb staan. Mijn aandacht hadden ze!

Best Leftovers Ever vanaf 30 december op Netflix!

Zoals de titel van de show doet vermoeden: de deelnemers koken met kliekjes of terwijll leftovers. Ze moeten restjes omzetten in een verrassende nieuwe maaltijd. In elke aflevering zijn er drie kandidaten die in twee rondes moeten aantonen dat zij de beste leftover chef zijn.

Het thema van de eerste aflevering is comfort food. In de eerste ronde krijgen de chefs een viertal voornamelijk gezonde restjes, zoals een salade met feta, varkenshaas met rode biet, bloemkoolrijst en avocado met kwark. De chefs moeten in een half uur een maaltijd op tafel zetten, die valt onder de categorie comfort food. Voor deze maaltijd mogen ze de hiervoor genoemde restjes gebruiken, maar ook kruiden en ingrediënten die in de voorraadkast te vinden zijn. Hoe meer leftovers de chefs gebruiken, hoe beter.

In de tweede ronde krijgen de kandidaten leftovers van een afhaalmaaltijd. In de eerste aflevering zijn dat: kipvingers, een broodje hamburger en een broodje met gebakken vis. Allemaal met frietjes. De chefs mogen random een zakje kiezen met daarin één van de kliekjes. De opdracht is om er een ‘luxe’ maaltijd van de maken. Hiervoor krijgen de chefs één uur. De winnaar krijgt $ 10.000. Een lekker bedrag voor het koken van twee gerechten, toch?!

Eerlijk is eerlijk, het is een lekker cheesy programma. Behalve dat de chefs iets totaal nieuws maken van leftovers, is het programma hetzelfde als vele andere shows. ‘Domme’ grapjes van de jury tussendoor en het beste gerecht wint. Niets meer, niets minder.

Is dit programma een aanrader?

Ja! Ik vind Best leftovers Ever een heerlijke serie om te kijken. Voornamelijk omdat ik zelf dol ben op het hergebruiken van eten. Voedselverspilling probeer ik zoveel mogelijk tegen te gaan. Maar ik vind het ook belangrijk om lekker te eten. De afleveringen duren 35 minuten, wat voor mij precies lang genoeg is om mijn aandacht vast te houden. Wat de deelnemers van dit programma er van weten te maken is echt van een ander kaliber dan mijn eigen leftover maaltijden. Dit maakt het programma juist leuk en inspirerend!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *