Een opgeruimd huis? 8 tips om je huis sneller op te ruimen!

schoonmaken schaal
© Pexels Alexy Almond

Hoe fijn is het om een opgeruimd huis te hebben? Ik voel me een stuk beter als mijn huis netjes is. En een fijne bijkomstigheid is dat ik me tegenwoordig niet meer hoef te schamen voor (onverwacht) bezoek. Met dank aan het ontspullen, kost het opruimen van mijn huis me tegenwoordig slechts een paar minuten.  Met deze 10 simpele trucs leer je om je huis altijd netjes te houden. Tijd voor een opgeruimd huis!

1. Geef alles een plek

Zorg ervoor dat je spullen een vaste plek hebben. Maak er een gewoonte van om dingen na gebruik op hun plaats te zetten: tas, sleutels, jas, boeken etc. etc. Op deze eenvoudige manier bespaar je een hoop tijd, heb je altijd alles bij de hand wanneer je het nodig hebt en zo houd je je huis netjes.

2. Maak elke dag je bed op

Je bed opmaken duurt niet langer dan vijf minuten, maar het maakt een groot verschil. Maak van deze taak een dagelijkse routine. Zo stap je lekker je bed in.

3. Maak de keuken na elke maaltijd schoon

Ik moet toegeven dat dit punt een belangrijke is voor mezelf. Ik dacht altijd: eerst uitbuiken op de bank, dan ruim ik wel op. Maar als je eenmaal op die bank zit, kom je er niet meer af om de troep op te ruimen. En daarnaast moet het toch een keer gebeuren, dus waarom niet direct?

Dus! Stapel geen vuile vaat in de gootsteen . Die grote berg gaat het niet aantrekkelijker maken om de afwas te doen. Of laat kruiden die je hebt gebruikt met koken niet op het aanrecht staan. Een rommelige keuken ziet er niet alleen onrustig uit, maar het oogt ook vies. Aangekoekt eten geeft onaangename geuren af ​​en het kost je twee keer zoveel tijd en moeite om schoon te maken als de resten zijn opgedroogd. Gelijk even een doekje door je keuken geef je veel meer rust!

4. Kussens; alleen de noodzakelijke

Kussens op de bank. Heerlijk om te liggen. Maar hou het rustig! Te veel decoratieve kussens op de bank geven snel een rommelige aanblik, omdat het onmogelijk is om ze altijd netjes neer te leggen. Vereenvoudig je leven en zorg ervoor dat je alleen de noodzakelijke kussens op de bank legt. Zo voorkom je dat je eerst de helft van de kussens van de bank moet gooien om zelf comfortabel te liggen. En hoe minder kussens: hoe makkelijker netjes neer te leggen. Tip: Je kunt ook altijd een aantal kussens tijdelijk opbergen die je niet gebruikt.

5. Stop met “voor het geval dat”

Hoeveel spullen heb jij ‘voor het geval dat’? Zo heb ik een taartblik, voor het geval ik taart wil bakken. Ik zal je vertellen: ik heb de afgelopen vijf jaar één keer een taart gebakken. Maar dat ellendige taartblik neemt ontzettend veel ruimte in in mijn keukenkast. Die ‘voor het geval dat’ dingen nemen onnodig veel ruimte in, moeten onnodig telkens worden opgeruimd en waarvoor? Vergeet niet: we willen een eenvoudiger leven. Een opgeruimd huis is hierin erg belangrijk. Dus hop: weg ermee!

Lees hierover ook: Opruimen volgens BVDW?

7. De tafels in je huis

Tafels zijn magneten voor troep. Je legt er even snel je sleutels op, het tijdschrift dat je later nog wilt lezen, lege glazen. Ga zo maar door. Zorg ervoor dat je al het overbodige zo snel mogelijk van je tafels haalt. Oogt je huis gelijk een stuk opgeruimder door!

8. De stoel in de slaapkamer

De stoel in de slaapkamer. Het is een fenomeen. Want eerlijk is eerlijk, waarom heb je een stoel nodig in je slaapkamer?! Juist, om troep op te gooien. Die kleding die te vies is om nog in de kast terug te hangen, maar te schoon voor de was. Smijt die stoel je kamer uit! Want hoevaak heb je er nou op gezeten afgelopen jaar? Levert je ook nog eens meer ruimte op in je slaapkamer. En vanaf nu gewoon de keuze maken: wasmand of kast.

Een opgeruimd huis

Een opgeruimd huis is niet lastig, maar je moet er wel een routine van zien te maken. En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En daarmee begint een eenvoudig leven naar mijn mening. Als ik me fijn voel, komt de rest vanzelf. Of in ieder geval gaat het een stuk gemakkelijker. Met een kleine dagelijkse routine, die je een paar minuten kost zorg je ervoor dat je huis opgeruimd is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *