12 simpele tips voor een eenvoudig leven

Ik heb 12 tips voor je verzameld om je leven eenvoudiger te maken. Doe er je voordeel mee!

Bijna iedereen heeft de behoefte om een ​​georganiseerd en eenvoudig leven te leiden. Ik beschouw mezelf als een redelijk georganiseerd persoon, maar ik ben altijd op zoek naar manieren om mijn leven nog eenvoudiger te maken.

Ik heb 12 tips voor je verzameld om je leven eenvoudiger te maken.

  • Maak lijstjes. Noteer alle taken die je nog moet doen. Dit zorgt voor meer ruimte in je hoofd en nog een voordeel: je vergeet niets.
  • Schrijf alles op. In het verlengde van het vorige punt. Opschrijven werkt ook perfect voor ideeën die ineens in je op komen of belangrijke evenementen die je niet mag vergeten. Voor mij erg handig. Ik wil graag attenter worden, maar ik heb een hoofd als een vergiet.
  • Heb een plek voor alles. Zorg ervoor dat je voor alles een vaste plek hebt. Leg bijvoorbeeld je sleutels altijd op een vaste plek. Heel irritant om die elke dag te moeten zoeken. En je hebt je sleutels natuurlijk altijd nodig als je op het punt staat van huis te gaan, niet echt het ideale moment voor stress.
  • Doe één ding tegelijk. Multitasking is echt slecht voor je productiviteit (het kostte me even voordat ik dit doorhad). Focus op wat je doet en begin pas aan iets nieuws als je klaar bent.
  • Doe het nu. Uitstellen van dingen werkt juist averechts. Je denkt er constant aan en dat is killing voor je focus.
  • Leer nee te zeggen. Als je al een druk schema hebt en je ja blijft zeggen tegen nieuwe verplichtingen, dan zal je leven er zeker niet eenvoudiger op worden.
  • Ruim gelijk op. Ik had zelf de gewoonte om iets op tafel te leggen met de bedoeling om het ‘later’ te gebruiken. Maar ik kan je garanderen dat je leven daar niet opgeruimder en eenvoudiger van wordt. Gewoon opruimen dus.
  • Maak meteen schoon. Gerelateerd aan het vorige punt. Gewoon gelijk doen. Niet over een half uur, want dat gaat sowieso niet gebeuren.
  • Stel routines en gewoontes in. Als je alles op orde hebt, voelt je leven een stuk minder complex aan. Zorg ervoor dat je dingen als schoonmaken, wassen en andere ‘moetjes’ op vaste tijdstippen doet. Dan weet je waar je aan toe bent en ook wanneer je tijd vrij hebt voor leuke dingen.
  • Minimaliseer, minimaliseer, minimaliseer.

Dit waren mijn 12 tips voor een eenvoudig leven. Doe er je voordeel mee! Heb jij nog goede aanvullingen? Ik hoor ze graag!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Misschien ook interessant

portret van auteur natasja baas

Hey, welkom op MINIMALISTA

In een wereld vol chaos en prikkels, voeren gevoelens van stress en onzekerheid vaak de boventoon. Dit zou anders moeten, want hoe heerlijk is het om je hoofd leeg te hebben en om te kunnen genieten van de kleine dingen van het leven? In dit blog deel ik je mijn bevindingen.

Liefs, natasja

Meest recente posts