Zijn alle minimalisten vegan?

door | feb 12, 2020 | Bewust eten, Minimalisme | 0 Reacties

Zoals ik al eerder vertelde, ben ik niet 100% vegan. Ik denk wel bewust na over mijn keuzes en probeer ook steeds meer dierlijke producten te vermijden. Wel zie ik steeds vaker dat minimalisten ook vegan zijn. Zit daar een verband tussen?

Mensen maken om verschillende redenen dezelfde keuzes met betrekking tot hun leefstijl. Dit geldt voor zowel veganisten als minimalisten (en natuurlijk ook anderen). Sommige minimalisten worden veganist om af te vallen, anderen doen dit omdat ze meer energie willen. Of er zijn mensen die om klimaatredenen voor een veganistische leefstijl hebben gekozen. Voor mij gaat het erom zoveel mogelijk bewuste keuzes te maken. Niet alleen voor mijzelf, maar ook voor het milieu.

Lees ook: Goedkope veganistische maaltijden

Minimalisme als een duurzame levensstijl

Bij minimalisten is het hetzelfde. Sommigen noemen zichzelf minimalist omdat ze worden aangetrokken door een overzichtelijk en kaal interieur, dat absoluut niet hetzelfde is als een minimalistische leefstijl, maar dat ziet op een minimalistische ontwerpstijl. Andere minimalisten stoten al hun bezittingen af ​​om meer te kunnen reizen. Ook hier is mijn visie: bewuste keuzes maken en doen wat het beste is voor mijzelf, maar ook voor het klimaat. Ik geloof namelijk echt dat de aarde er niet beter op wordt door de hoeveelheden die wij in de westerse wereld consumeren.

Lees ook: Wat is minimalisme

Dus zijn alle minimalisten vegan?

Het antwoord op de vraag of alle minimalisten vegan zijn is dus kort gezegd: Nee, minimalisme en veganisme hoeven niet met elkaar gepaard te gaan. Je kunt beide leefstijl keuzes combineren zoals je zelf wilt. Wat ik wel merk is dat beide leefstijlen zien op bewust en duurzaam leven. Het is dus niet gek dat je vaak ziet dat mensen beide leefstijlen combineren. Zelf ben ik begonnen met minimalisme en ik merk dat veganisme mij ook steeds meer aanspreekt. Maar een stap tegelijk, eerst proberen het minimalisme mij eigen te maken. Hoe het mij vergaat om een veganistische minimalist te worden? Ik hou je op de hoogte.

Lees ook: Goedkoop vegan eten

Hoe kijk je naar je levensstijl vanuit een duurzaamheidsperspectief? Heb jij je dieet veranderd?

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

portret auteur natasja

Welkom MINIMALISTAS!


Hier lees je alles over mijn zoektocht naar een eenvoudiger leven. Onderwerpen die mij aanspreken en waar je veel over zult lezen zijn minimalisme, financiën en duurzaamheid.

Ik geef je handige tips en deel hier mijn persoonlijke verhalen. Ik ben dol op opruimen, eten en reizen, dus ook deze onderwerpen zal je vaak terug zien op mijn blog. Geen zweverig gedoe, gewoon mijn kijk op het leven.  

Wat is minimalisme?

minimalisme © Johannes Plenio

Alles over geld

inkomen-verhogen

Eenvoudig leven

thee en boek